* Arbete på filmen Will hunting

Good Will Hunting



Will är en 20 åring som jobbar som städare på en skola. Det ingen vet är att Will är ett matte geni. Och bor i Boston med sin fosterfamilj och sina syskon.


1.      
Hur har familjen format Will ?!

Jag tycker att Wills familj inte har brytt sig om honom alls mycket de har betet sig dåligt mot honom och uppfostrat honom helt fel. Eftersom hans biologiska föräldrar antagligen dog eller lämnade honom när han var liten så fick han bo hos en fosterfamilj som hans styvpappa misshandlade honom med något slags skärp. Man får inte veta så mycket mer om hans familj eller biologiska familj i filmen.  Familjen har inte gett han den kärlek som han behöver utan istället har han blivit nertryckt och slagen av sina föräldrar. När han växte upp så gjorde att han vågade inte att lite på någon och inte kan ha någon nära relation med en annan människa.


2.      
Vilka roller har Will ?!

Wills olika roller som han är med i är:


• När han är med sina vänner har han rollen som den tuffa killen som vågar mycket. Han och hans kompisar festar och slås med andra och han känner sig om han tillhör en av dem.

•  När han är med sin tjej eller med tjejer är han väldigt osäker och därför ljuger om sin uppväxt eftersom han tycker kanske att det är jobbigt och han skäms över att han varit med om allt som han varit med om som liten.

• När han träffar McGuie är han väldigt kaxig och han vill inte blanda in de känslorna som han själv har. Istället gör han McGuie arg på honom och de börjar att bråka första gången som träffas men McGuie ger inte upp.


3.      
Vad hade hänt om Will inte hade träffat McGuie (psykologen)

Jag tror att Will inte hade försökt att förändra sitt liv till ett bättre om han inte hade börjat träffa McGuie. Och han hade hamnat i många fler dåliga saker som han själv inte vill vara med om. För efter att Will hade träffat honom har han förändrat sitt liv nästan helt. Och börjat att tänka på ett annat sätt. Eftersom McGuie är född och uppväxt på samma ställer som Will sen har också varit med om olika livskriser. Och Will hade säkert varit med om fler våld, misshandel och kanske till och med slutat med mord och andra alvarliga saker om han inte hade fått hjälpen som han behöver. Om Will inte hade träffat McGuie tror jag inte att han i slutet hade kunnat låta hans känslor och hjärta bestämma för att åka till sin tjej. Om inte Will träffat psykologen hade det inte varit så lätt för honom ihäller att nå sina drömmar om vad han vill bli och göra när han blir stor.


4.      
Vad är viktigt i livet enligt:

  

Lambeaus (professorn)

Lambeaus tycker att det är karriären som är viktigast i livet och att man alltid måste lyckas. Lambeaus ser bara de dåliga sakerna med Will fastän att Will igentligen är ett matte geni och kan mycket om han bara vill.

McGuie (psykologen)

McGuie tycker att det viktigaste med livet är att man ska kunna leva med sina olika drömmar som man har, man ska kunna älska och bli älskad tillbacks.




Jag uppfattade Will som en väldigt smart kille som skulle kunna komma långt i livet om han bara vill och vågade att visa det för andra. Han är rädd för att misslyckas och lära känna nya människor eftersom han har varit med om en massa dåliga saker under sin uppväxt som har förstört nästan hela hans liv eftersom han är oftast osäker och rädd för en olika massa saker.  Will är rädd för att kunna ta kontakt med andra människor och att älska någon Eftersom han har varit med om allt tragiskt i sin uppväxt. Will har väldigt svårt att kunna uppnå sina olika drömmar eftersom han varit med om en massa våld, misshandel m.m. Men han kan klara av det till slut om han ändrar på sitt liv och får mer självkänsla och vågar att göra och lite på andra människor.



* Vi har gjort ett arbete på en film som vi sett i skolan q:


Kommentarer
Postat av: Parama Abel

Fina bilder men jag har inte läst men ska göra det en annan gång ;)

2009-03-04 @ 09:36:54
Postat av: Rebecka

taack (:

2009-03-09 @ 10:55:16
URL: http://r3bekha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0