* de 10 tipsen för friskt hår!

Kost
Håret är en spegel av hur du mår. Att du har ett glanslöst och platt hår kan bero på att du äter mycket skräpmat och får i dig för lite näringsämnen. B-vitamin är centralt för ett livfullt hår och finns i bröd, mjölk, kött, fisk och ägg.

Håravfall
Det är helt normalt att tappa ett hundratal hårstrån om dagen. Är du gravid eller har hög feber brukar vanligtvis fler strån fastna i hårborsten.

Bad
Salt och klor bör du undvika. Har du dessutom färgat eller permanentat hår tenderar det att bli sprött och missfärgas. Ett tips är att skydda håret med badmössa eller skölja det i sötvatten efter simturen.

Massage
Har du torr eller normal hårbotten mår håret mycket bra av massage. Massage stimulerar blodcirkulationen och motverkar håravfall. Har du fet hårbotten bör du undvika massage eftersom fettet då sprids ut i håret som blir platt och trist.

Schampo
Dagens schampo är mycket koncentrerade. Därför behövs bara en tumnagelstor klick för att ett normallångt hår skall bli rent. Att schamponera håret två gånger istället är bättre.

Sol
Skydda ditt hår från solen. Använd keps eller solhatt på stranden samt produkter med UV-filter som hindrar solen från att bleka och torka ut ditt hår

Vått hår
Vått hår är extra skört, därför är det viktigt att behandla det extra försiktigt. Använd balsam innan det kammas ut och skydda med fönvätska när det skall blåsas torrt.

Kluvna hårtoppar
För att få ett tjockt och friskt hår bör du klippa topparna minst en gång varannan månad. Du får ett långvarigt resultat och behöver inte "laga" kluvna toppar med kurer och produkter som bara ger en kosmetisk effekt.

Fön
Visst kan det vara behändigt att föna håret när du har bråttom men bäst mår håret av att självtorka. Fönar du håret ska du undvika hög värme och hålla fönen minst 30 cm från hårbotten.

Färg
Det är viktigt att använda specialprodukter för färgat hår. Färgat och tonat hår behåller då kulören längre när det schamponeras. Att använda en så kallad booster sätter liv i hårtonen mellan färgningarna.


Kommentarer
Postat av: Anonym

åååå

2010-04-27 @ 19:11:24
Postat av: Anonym

tack :):)

2010-04-27 @ 19:11:53
Postat av: emma

tackar :D

2010-04-27 @ 19:12:40
Postat av: Anonym

fint-!- :D

2010-04-27 @ 19:13:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0